Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,75 kilograma
jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1/2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Smalec wieprzowy 1/3 kostki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodaje jajko surowe, bułkę tartą, przeciśnięty czosnek i cebulę oraz przyprawy, sól i pieprz. Mieszam
Krok 1 - pieczeń rzymska foto
2
Jajka gotuję na twardo, studzę, a foremkę na pieczeń smaruję dokładnie smalcem
Krok 2 - pieczeń rzymska foto
3
Do foremki nakładam większą część mięsa, robię dołek po środku, układam ugotowane jajka które przykrywam pozostałą częścią mięsa, zlepiam brzegi. Wstawiam do piekarnika 180 stopni na około 1 godzinę
Krok 3 - pieczeń rzymska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.04.2017 09:05
warto zrobić
Krzysztof15 12.08.2015 06:17
wyglada apetycznie
Justyna Jussstiii 11.08.2015 21:54
super też robię podobną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak