Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój kopiec kreta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier szklanka
kakao 3 łyżki
jajko 4-5 sztuki
masło kostka
mleko ok. 1 1/2 szklanki
śnieżka opakowanie
starte płatki czekolady tabliczka czekolady
cukier waniliowy opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Mój kopiec kreta

Masło utrzeć z żółtkami oraz cukrem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z pr. do pieczenia oraz kakao a także mleko. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć dodać do nich pianę z ubitych białek. Ciasto upiec i wystudzić. Ciasto wydrżyć i ułożyć na nim jabłka ( lub banany) skropić je sokiem z cytryny. Na wierzch owoców wyłożyć ubitą śnieżkę wymieszaną z płatkami startej czekolady. Na śnieżkę posypać okruchy z wydrążonego ciasta. Ciasto wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 07.01.2015 14:11
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak