Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina waniliowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
cukier 3/4 szklanki
śmietanka 3 szklanki
wanilia 1/2 laseczki
konfitury parę łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina waniliowa

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, zmieszać ze śmietanką, dodać wanilię i podgrzewać w rondelku, mieszając, aż masa będzie gęsta. Ostudzić, ubić sztywną pianę z białek, wymieszać. Wlać do formy, wygładzić i zapiec w letnim piekarniku. Podawać z konfiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.12.2011 18:01
fajna
Bożena13 11.01.2011 16:34
muszę spróbować;D
Bożena13 11.01.2011 16:34
muszę spróbować;D
iwona332 25.12.2010 17:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak