Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bałagan na patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 6 sztuk
papryka czerwona 1
czosnek 0,5 ząbka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 3 sztuki
bazylia świeża kilka listków
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bałagan na patelni

Kroki postępowania

1
Pomidory umyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Bałagan na patelni foto
2
Czosnek obrać i posiekać. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć paprykę. Następnie dodać pomidory, sól, pieprz, chilli, czosnek i chwilę odparować sok z pomidorów.
Krok 2 - Bałagan na patelni foto
3
Następnie w sos wbić jajka.
Krok 3 - Bałagan na patelni foto
4
Kiedy jajka się zetną, posypać bazylią. Podawać na ciepło na patelni. Smacznego!
Krok 4 - Bałagan na patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak