Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczyste podudzia z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

podudzia z kurczaka 8

marynata

oliwa 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
Cebulka smażona Prymat 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Soczyste podudzia z kurczaka

Podudzia umyć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać. Podudzia zanurzyć w marynacie i odstawić do lodówki minimum na 2 godziny. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Mięso odsączyć z marynaty i układać w naczyniu. Piec w temperaturze 200 stopni około 1 godziny, do miękkości i złocistobrązowego koloru mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.08.2015 11:56
same pyszności do zjedzenia
Katarzyna59 10.08.2015 21:28
pychotka!!!
agaK. 10.08.2015 20:36
Niby proste danie ale zrobić dobre soczyste udka też trzeba umieć zrobić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak