Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyczki w pieczarkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula 1 szt
mięso mielone z indyka 400 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1,5 l
mąka 2 łyżki
śmietana słodka 18% 100 ml
masło 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyczki w pieczarkach

Do mięsa dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz i wymieszać na gładką masę.
Na patelni rozgrzać masło, dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć na złoty kolor.
Dodać obraną, umytą i pokrojoną w półplasterki cebulę i jeszcze chwilę smażyć.
Zalać wodą dodać liść laurowy, ziele i kostkę rosołową i zagotować.
Z masy mięsnej formować kulki i wrzucać do wody z pieczarkami i gotować na niewielkim ogniu około 18-10 minut.
Śmietanę rozrobić z mąką i zagęścić nią sos.
Ewentualnie jeszcze doprawić, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 30.04.2012 20:09
rewelacja
cukiereczek 22.03.2012 09:18
ciekawe i ładne wygląda
kriso 01.06.2011 11:39
fajny pomysł
kotlet 01.11.2010 12:12
super wygląd
pawel6 17.08.2010 17:10
Ciekawy przepis..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak