Indyczki w pieczarkach

Indyczki w pieczarkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    250 g
  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone z indyka

    400 g
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • woda

    1,5 l
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana słodka 18%

    100 ml
  • masło

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz i wymieszać na gładką masę.
Na patelni rozgrzać masło, dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć na złoty kolor.
Dodać obraną, umytą i pokrojoną w półplasterki cebulę i jeszcze chwilę smażyć.
Zalać wodą dodać liść laurowy, ziele i kostkę rosołową i zagotować.
Z masy mięsnej formować kulki i wrzucać do wody z pieczarkami i gotować na niewielkim ogniu około 18-10 minut.
Śmietanę rozrobić z mąką i zagęścić nią sos.
Ewentualnie jeszcze doprawić, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

30.04.2012 20:09
rewelacja

cukiereczek

22.03.2012 09:18
ciekawe i ładne wygląda

kriso

01.06.2011 11:39
fajny pomysł

kotlet

01.11.2010 12:12
super wygląd

pawel6

17.08.2010 17:10
Ciekawy przepis..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat