Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wątróbki w orzechowej panierce

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
orzechy laskowe 100 g (mielone)
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wątróbki w orzechowej panierce

Wątróbkę oczyszczam z błonek i bardzo drobno siekam nożem. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. Do wątróbki dodaję cebulę, jajko, bułkę tartą, przyprawę uniwersalną oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę.Z masy formuję owalne kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam z mielonych orzechach laskowych. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 10.08.2015 15:20
takiego połączenia nie znałam
jola91 10.08.2015 13:38
Mmm, apetyczne :)
gosia56 09.08.2015 21:17
na pewno pyszne;)
gosia1988 09.08.2015 19:43
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak