Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z serem Halloumi i indykeim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 200 g
ser 250 g
ananas w puszce 1/2 puszki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczka

Porada

W składnikach podałam ser bo nie ma na liście sera Halloumi. Ananasa można użyć świeżego. Danie idealne na grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z serem Halloumi i indykeim

Filet z indyka umyć, pokroić w kostkę, zamarynować w przyprawie do indyka i odstawić do lodówki na około godzinę. Ser pokroić w kostkę, ananasa odsączyć z zalewy i pokroić. Wszystkie składniki nabijamy na patyczki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak