Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Capucino

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 sztuki
jajko sztuka
cukier 3/4 szklanki
serki homogenizowane(waniliowe) 4 sztuki
mleko w proszku szklanka
margaryna 11/2 kostki
polewa czekoladowa wedle uznania
Żelatyna wieprzowa Prymat
Biszkopt 1 z 4 jaj
Biszkopt 2 paczki
cappuccino śmietankowe szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Capucino

Sześć łyżek kawy capucino rozpuścić w 1 1/2 szklanki przegotowanej wody. Jajka z cukrem ubić na parze i wystudzić. Utrzeć margarynę i dodawać po łyżce masy jajecznej, serki, mleko w proszku i capucino w proszku. Na koniec dodać wystudzoną żelatynę. Na biszkopt (nasączony) wyłożyć połowę masy; następnie ciastka biszkoptowe (całe nasączone w kawie) układać na masie jeden obok drugiego; na biszkopty wyłożyć pozostałą część masy i ułożyć na niej pozostałe ciastka biszkoptowe (nasączone w kawie tylko od spodu- płaska strona). Biszkopty polać polewą. Ciasto wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 01.09.2010 08:44
dla tego ciasta mogę zabić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak