Capucino

Capucino

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    4 sztuki
  • jajko

    sztuka
  • cukier

    3/4 szklanki
  • serki homogenizowane(waniliowe)

    4 sztuki
  • mleko w proszku

    szklanka
  • margaryna

    11/2 kostki
  • polewa czekoladowa

    wedle uznania
  • żelatyna

  • Biszkopt

    1 z 4 jaj
  • Biszkopt

    2 paczki
  • cappuccino śmietankowe

    szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sześć łyżek kawy capucino rozpuścić w 1 1/2 szklanki przegotowanej wody. Jajka z cukrem ubić na parze i wystudzić. Utrzeć margarynę i dodawać po łyżce masy jajecznej, serki, mleko w proszku i capucino w proszku. Na koniec dodać wystudzoną żelatynę. Na biszkopt (nasączony) wyłożyć połowę masy; następnie ciastka biszkoptowe (całe nasączone w kawie) układać na masie jeden obok drugiego; na biszkopty wyłożyć pozostałą część masy i ułożyć na niej pozostałe ciastka biszkoptowe (nasączone w kawie tylko od spodu- płaska strona). Biszkopty polać polewą. Ciasto wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

polly66

01.09.2010 08:44
dla tego ciasta mogę zabić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat