Kanapki z befsztykiem tatarskim - pyszne

Kanapki z befsztykiem tatarskim - pyszne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    2 szt
  • ostra musztarda

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    125 ml
  • białe wino

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz biały Prymat

    trochę
  • chleb tostowy

    5 kromek
  • polędwica

    mielona gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka dokładnie wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny, stopniowo dodając olej. Dodać białe wino i przyprawy. Wymieszać i odstawić na 5 min, po czym jeszcze raz wymieszać. Sos dokładnie wymieszać z mielonym mięsem. Doprawić do smaku. Schłodzić. Chleb tostowy podsmażyć, jak wystygnie, posmarować masłem. Każdą kromkę pokroić na 4 trójkąty. Na każdym trójkącie rozłożyć porcję mięsa i lekko docisnąć widelcem. Przybrać dowolnymi składnikiami:
tarty chrzan, oliwki, kawior, cebula, szczypiorek, rzodkiewka, papryka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat