Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z arbuza i fety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 500 gram
ser feta 100 gram
bazylia świeża 2 łodyżki
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z arbuza i fety

Arbuza najlepiej schłodzonego pokroić w kostkę i usunąć pestki. Bazylie opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać pokrojoną w kostkę fetę. Posypać świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i polać całość. Podawać zaraz po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.08.2015 18:26
bardzo fajna sałatka
dollce 08.08.2015 18:55
Wygląda apetycznie
mikrusiak 08.08.2015 11:54
fajna sałatka :) takiego połączenia nie próbowałam :)
gosia56 08.08.2015 10:20
własnie kupiłam arbuza i będzie dzisiaj sałatka podobna;)
Mniam 08.08.2015 10:06
Taką sałatkę z chęcią bym zjadła. Pyszna!
Damiano
Damiano 08.08.2015 06:37
pyszna sałatka
Habibi 07.08.2015 22:06
Robię podobnie, ale nie przyprawiam niczym - arbuz jest naturalnie słodki, feta słona, a za aromat służy właśnie bazylia albo zielona pietruszka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak