Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSKO PIECZONE W NACZYNIU ŻAROODPORNYM

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

olej 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
koniak 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka

Lista składników

mięso wieprzowe bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSKO PIECZONE W NACZYNIU ŻAROODPORNYM

Kroki postępowania

1
Do oleju dodać koniak, koncentrat oraz przyprawy.
Krok 1 - MIĘSKO PIECZONE W NACZYNIU ŻAROODPORNYM foto
2
Mięso umyć, pokroić w plastry i natrzeć marynatą. Schłodzić w lodówce.
Krok 2 - MIĘSKO PIECZONE W NACZYNIU ŻAROODPORNYM foto
3
Zamarynowane mięso piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 45 minut.
Krok 3 - MIĘSKO PIECZONE W NACZYNIU ŻAROODPORNYM foto
4
Po upływie 45 minut obrócić i piec przez 30-45 minut.
Krok 4 - MIĘSKO PIECZONE W NACZYNIU ŻAROODPORNYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak