Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolanka na wędzonych kościach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1 opakowanie
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kostka rosołowa 1 szt
majeranek 2 łyżki
ziemniaki 3 szt
marchew 2 szt
cebula biała 1 szt
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolanka na wędzonych kościach

Kroki postępowania

1
Fasolę wsypujemy do garnka i zalewamy wodą najlepiej poprzedniego dnia aby fasola dobrze spęczniała. Przed gotowaniem odlewamy wodę i zalewamy świeżą.
Krok 1 - Fasolanka na wędzonych kościach foto
2
Do garnka dodajemy opłukane kości wędzone, liście laurowe i ziele angielskie a także kostkę rosołową i roztarty palcami majeranek ( ten zabieg uwolni więcej aromatu z majeranku). Całość gotujemy na wolnym ogniu aż fasola będzie miękka.
Krok 2 - Fasolanka na wędzonych kościach foto
3
W tym czasie obieramy warzywa i kroimy w kostkę, a gdy fasola będzie miękka dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze około 10 minut, Na koniec dodajemy zeszklona na maśle cebulę.
Krok 3 - Fasolanka na wędzonych kościach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 07.08.2015 14:08
świetna i sycąca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak