Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone w ziołach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fasola szparoagowa z bułką

fasola szparagowa 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
margaryna 100 g

Udka

udka kurczaka całe 6 szt
cebula biała 4 szt
pieczarki 20 dag
margaryna 100 g
olej do smażenia 25 ml
czosnek ząbki 4 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w ziołach

Kroki postępowania

1
Udka umyć. Dodać do nich zioła, olej, sól, pieprz, pokrojoną cebulę i piaczarki. Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin
Krok 1 - Udka pieczone w ziołach  foto
2
Tak przygotowaną marynatę z mięsem włożyć do foli. Dodać wino, odrobinę oleju, a następnie mięso piec w piekarnikuw 180 stopniach
Krok 2 - Udka pieczone w ziołach  foto
3
W międzyczasie ugotować fasolkę szparagową.
Krok 3 - Udka pieczone w ziołach  foto
4
Mięso piec ok godziny. W między czasie gotujemy ziemniaki i roztapiamy margarynę. Roztopioną margarynę mieszamy z bułką tartą i tą polewamy fasolkę. Całość podajemy razem.
Krok 4 - Udka pieczone w ziołach  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.04.2017 11:19
pyszne danie
mamusia1 20.11.2015 08:34
bardzo smaczne danie
Wacław 07.08.2015 14:04
wysmienity obiad,mniammmmmmmmm
Wacław 07.08.2015 14:02
wysmienity obiad,mniammmmmmmmm
Justi2401 07.08.2015 12:02
Uwielbiam takie udka :)
bertpvd 07.08.2015 10:49
pyszne, klasyczne danie
Karolcia12 06.08.2015 22:27
często takie robię, pychota
Misia13 06.08.2015 22:26
tez uwielbiam taki zestawik na obiad ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak