Zupa krem z kurek

Zupa krem z kurek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    50 dkg
  • kurki

    20 dkg
  • bulion drobiowy

    1,5 l
  • estragon

  • śmietana

    4 łyżź.
  • olej

    2 łyż
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obrać i pokroić. Cukinię obrać przekroić na pól oczyścić i poseikać w plastry. N apatelni rozgrzać łyż oleju usmażyć z nim cukinię ok 5 min. W rondlu zagotować bulion. Dodać podsmażoną cukinię i gotowac do miękkości. PO ugotowaniu zmiksować Dodać posiekany estragon i przyprawy. Na patelni dodać pozostały olej i usmażyć grzyby. Przyprawić solą i piperzem. Gotowac zypę z usmażonymi grzybami. Gotową zupę zabielić smietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olivka

22.08.2011 07:45
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat