konfitura z zielonych pomidorów

konfitura z zielonych pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 kg
  • woda

    1/2 szkl
  • zielone pomidory

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte pomidory przekroić na połówki, zasypać połową cukru, skropić sokiem z cytryny i zostawić na noc. Następnego dnia zlać sok, dodać pół szklanki wody i resztę cukru. Zagotować, włożyć pomidory i odstawić. Następnego dnia smażyć, aż będą przezroczyste. Przełożyć do czystych, suchych i wyparzonych słoików. Pasteryzować

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat