konfitura z wiśni

konfitura z wiśni

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wypestkować, zasypać połową cukru. Gdy puszczą sok, zlać go i zagotować, zebrać pianę, dodać resztę cukru. Przestudzić i zalać wi¬śnie. Na drugi dzień znów zlać sok, zagotować go, też zebrać pianę i ciepłym zalać owoce. Czynność powtórzyć jeszcze trzeciego dnia. Na koniec wiśnie włożyć do gotującego syropu, kilka minut pogotować. Przestudzone konfitury przełożyć do słoików i pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat