Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura wiśniowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1,8 kg
czereśnie 20 dkg czerwone
cukier 60 dkg
sok z cytryny 1 łyżka
wiśniówka 1 łyżka
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura wiśniowa

Wiśnie i czereśnie umyć, przebrać ,wydrylować i zasypać cukrem. Odstawić na 3-4 godz. Powstały sok zlać do garnka i zagotować a następnie dodać owoce , łyżkę soku z cytryny, goździki i smażyć aż dżem zgęstnieje . Na koniec dodać łyżkę wiśniówki, wymieszać. Konfiturę przełożyć do wcześniej przygotowanych słoików i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 15.10.2015 08:45
wspaniała konfitura z polskich owoców
IwonaKa 11.09.2015 19:59
pyszna taka domowa,bardzo lubię
Ola1young 05.08.2015 16:43
fajne zapasy domowe
gusia1000 05.08.2015 15:33
Swojska najlepsza.
adelajda 05.08.2015 14:13
tez robiłam :)
magda1976 05.08.2015 13:58
Super konfitura np. do gofrów
gosia561 05.08.2015 13:39
skarby jesieni
ben-ka 05.08.2015 13:11
W tym roku nie mam takich zapasów, a szkoda..........
Janina 05.08.2015 11:47
Pyszna, robię taką;)
bertpvd 05.08.2015 09:36
smaczne ! dzisiaj będę robić dżem wiśniowy :)
Helena63 05.08.2015 09:30
ciekawy przepis
Anna169Hosz 05.08.2015 08:49
Z takimi zapasami zima niestraszna:)
Futka 05.08.2015 05:43
Pyszna i aromatyczna konfiturka . Palce lizać! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak