Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z pomidorową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 15 dkg
włoszczyzna 1/2 szt
sól 1 łyzeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
przecier pomidorowy 80 g
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z pomidorową

Makaron kokardki ugotować w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić i odstawić. Ugotować wywar z włoszczyzny z przyprawami ,dodać kostki rosołowe kucharek .Do gotującego wywaru dodać przecier pomidorowy , wymieszać , zagotować ,dodać śmietanę.
Podawać z makaronem kokardki , można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.08.2015 11:14
uwielbiam pomidorową z makaronem
Róża1 04.08.2015 22:09
też robię na mięsku , ale zupa wygląda bardzo smacznie ;-).
agaK. 04.08.2015 21:21
Pomidorową uwielbiam ale nie znoszę zup na kostkach rosołowych...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak