Ziemniaczane przecieraki

Ziemniaczane przecieraki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    1 kg
  • sól

  • olej

  • jajko

    1
  • mąka ( ilość zależy od gęstości ciasta)

  • cebula

  • kiełbasa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce lub mielemy przez maszynkę. Dodajemy jajko trochę soli, mieszamy. Dodajemy mąkę - jej ilość zależy od tego , ile wody mają w sobie ziemniaki. Ciasto ma być gęstsze niż na placki ziemniaczane.
W garnku gotujemy wodę. Na pokrywkę wykładamy trochę cista i łyżką nabieramy nie wielki porcje. Wrzucamy na wrzątek. Gotujemy, aż wypłyną.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę, rumienimy. Odcedzamy przecieraki. Mieszamy z cebula i kiełbasą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat