Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane przecieraki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 1 kg
sól
olej
jajko 1
mąka ( ilość zależy od gęstości ciasta)
cebula
kiełbasa

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane przecieraki

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce lub mielemy przez maszynkę. Dodajemy jajko trochę soli, mieszamy. Dodajemy mąkę - jej ilość zależy od tego , ile wody mają w sobie ziemniaki. Ciasto ma być gęstsze niż na placki ziemniaczane.
W garnku gotujemy wodę. Na pokrywkę wykładamy trochę cista i łyżką nabieramy nie wielki porcje. Wrzucamy na wrzątek. Gotujemy, aż wypłyną.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę, rumienimy. Odcedzamy przecieraki. Mieszamy z cebula i kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak