Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej kapusty

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
masło 2 łyżki
kapusta czerwona 1
jabłka 4
bulion wołowy 4 szklanki
sól i pieprz
śmietana 1/3 szklanki
koperek
ocet winny 1/4 szklanki
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej kapusty

Dwa jabłka obierz i pokrój w kostkę,resztę jabłek zetrzyj na tarce (bez obierania skórki)
Cebulę pokrój w kostkę.
W garnku rozpuść masło,dodaj cebulę i zeszklij na złoty kolor.
Dodaj jabłka pokrojone w kostkę,i smaż do momentu aż jabłka zrobią się miękkie.
Po tym czasie dodaj kapustę i duś około 5 do 6 minut,od czasu do czasu mieszając.
Do kapusty dodaj ocet winny i podduś jeszcze przez chwilę. Dodaj bulion,sól i pieprz do smaku.
Zupę zagotuj po czym zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok 15 minut.
W między czasie do startych jabłek dodaj sok z cytryny,wymieszaj i odstaw.
Gotową zupę przelej do miseczek,na wierz ułóż starte jabłka i odrobinę koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 04.08.2015 18:48
Piękny kolor u mnie w domu na taką zupę mąż mówi denaturatka :)
gosia561 04.08.2015 13:37
myślała, że barszczyk
Aleksandra/Olcia 04.08.2015 11:12
piękny kolor
Małgorzata Pin 04.08.2015 10:28
Smakowita zupka.
gosia56 04.08.2015 09:52
super jeszcze takiej nie jadłam;)
w mojej kuchni 04.08.2015 07:41
dobre danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak