Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
mięso wołowe 1/2 kg
wątróbka drobiowa 20 dag
boczek wędzony 20 dag
bułka czerstwa 1
cebula 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Mięso wieprzowe, wołowe, wątróbkę i cebulę zmielić. Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, następnie odcisnąć ją , zmielić i dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem, wyrobić mięso na jednolitą masę. Foremkę (keksówkę) wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć kawałki boczku pokrojonego w plastry. Następnie wyłożyć masę mięsną. Górę pieczeni także wyłożyć boczkiem. Piec w temperaturze 180 stopni około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 03.08.2015 21:43
Musi być smaczne
Megg 03.08.2015 19:30
smaczna taka pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak