Dip z tuńczykiem

Dip z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżek majonezu

    kilka
  • sól, pieprz mielony biały

  • z połówki małej cytryny

    sok
  • ząbek czosnku

    1
  • sos tabasco

    kilka (kilka kropli)
  • tuńczyk w sosie własnym

    185 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki. Dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny, wymieszać. Jeśli majonez jest bardzo gęsty można dodać go pół na pół z jogurtem naturalnym. Doprawić solą i pieprzem oraz tabasco. Wymieszać i odstawić na pół godziny aby smaki się przegryzły. Podawać do sałatek, warzyw gotowanych i pieczonych, jaj na twardo...Możemy użyć tuńczyka w kawałkach , ale wtedy trzeba go dobrze rozetrzeć albo sos zmiksować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Neetka90

31.10.2011 10:27
extra

Neetka90

31.10.2011 10:26
extra

Grażyna13

28.03.2011 19:43
Podoba mi się :)

MAŁY

16.02.2011 09:48
pycha aż chce się spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat