Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Daktyle w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

daktyli 16
masy marcepanowej 15 dag
cukru pudru 6 dag
łyzka likiery morelowego
polewy czekoladowej 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Daktyle w czekoladzie

Masę marcepanową zagnieść z cukrem pudrem i likierem. Uformować długi wałek i pokroić na kawałki wielkości daktyli. Masą nadziać przekrojone wzdłuż daktyle ( bez pestek) i maczać w rozpuszczonej polewie. Wysuszyć. Przełożyć ostrożnie na talerz i wtawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak