Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pieczarkami i żółtym serem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty starty 1/2 szklanki
mąka 1 1/2 szklanki
starte pieczarki 1 1/2 szklanki
sól i pieprz
gorąca woda 1 szklanka
masło 2 łyżki
olej do wody

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pieczarkami i żółtym serem

Pieczarki podsmaż na rozgrzanym maśle,odstaw do ostygnięcia.
Przełóż je do miseczki i wymieszaj z serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mąkę przesiej,dodaj szczyptę soli,wodę i dokładnie wymieszaj.Kiedy mąką wchłonie wodę wyrób gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek i wycinaj krążki np szklanką.
Na każde kółko nakładaj kopiastą łyżeczkę farszu,sklej pierożka.
W garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli i oleju. Pierożki wrzucaj na wrzącą wodę i gotuj około 2 minuty od wypłynięcia.
Gotowe pierożki możesz podawać polane masełkiem,startym serem,dobrze też smakują odgrzane na patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 03.08.2015 16:27
Są pyszne - polecam!!!
Beatris 03.08.2015 10:22
Pysznie wyglądają, dużo bym dała za porcyjkę:)
ben-ka 03.08.2015 09:28
Ja też jeszcze z takim farszem pierogów nie robiłam.......
bietka 03.08.2015 08:34
smaczne pierożki :)
ilka01 03.08.2015 08:11
super pomysł na farsz
Pani Domu 03.08.2015 07:24
takich nie jadłam, wyglądają ekstra
IZABELA29 03.08.2015 07:20
nie robiłam z takim farszem ... warto spróbować /
inka2012 03.08.2015 07:08
smakowicie wyglądają :)
Róża1 02.08.2015 22:10
bardzo smaczne !!!!!!!!!! poproszę o małą porcyjkę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak