Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny porzeczkowe z kokosową kruszonką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto na muffiny

jajko 2
mąka pszenna 1 szkl
mąka kukurydziana 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
jogurt naturalny 1 mały kubek
olej 1/3 szkl
sól szczypta
porzeczki czerwone 3/4 szkl

Kruszonka

masło 3 łyż
cukier 3 łyż
mąka 4 łyż
wiórki kokosowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny porzeczkowe z kokosową kruszonką

Kroki postępowania

1
Jajka wbijamy do miski. Dodajemy jogurt naturalny i olej. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Muffiny porzeczkowe z kokosową kruszonką foto
2
Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Następnie mieszamy z mokrymi składnikami i mieszamy.
Krok 2 - Muffiny porzeczkowe z kokosową kruszonką foto
3
Porzeczki oczyszczamy i płuczemy. Osuszamy na sicie. Następnie owoce dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Krok 3 - Muffiny porzeczkowe z kokosową kruszonką foto
4
Ciasto wlewamy do foremek na muffiny. Składniki na kruszonkę zagniatamy i posypujemy wierzch muffin. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 25 minut.
Smacznego!
Krok 4 - Muffiny porzeczkowe z kokosową kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 24.09.2016 19:22
Dobre połączenie przeciwstawnych smaków!
Margo1 25.10.2015 09:20
Wyglądają apetycznie ,lubię takie
Pietruszka 20.09.2015 15:36
muffiny są przepyszne, polecam
kuchcik89 02.08.2015 20:56
takich muffinek jeszcze nie próbowałam, muszą być pycha :)
TEtalicha 02.08.2015 20:07
bardzo lubie mufinki
IKrakowianka 02.08.2015 19:09
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak