Marynowane pomidory

Marynowane pomidory

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • niezbyt duze pomidory, moga byc koktajlowe

  • ząbki czosnku

  • ziarna kolendry

  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • woda letnia

    4 szklanki
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Ponakłuwać wykałaczką żeby nie pękały. Do słoików wkładać przygotowane pomidory, głązki bazylii i tymianku, ząbki czosnku, pieprz i ziarna kolendry (przed dodaniem polecam je rozgnieść - będą bardziej aromatyczne). Z pozostałych składników ugotować zalewę, gorącą napełnić słoiki i od razu zamknąć. Pasteryzować 5 minut. Pomidory są gotowe do użycia po upływie co najmniej 2 tygodni. Ilość bazylii, czosnku itp. zależy od naszych upodobań.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

27.05.2012 11:49
Może w tym roku uda mi się zrobić choć kilka słoiczków.

IZABELA29

07.05.2012 08:06
na swoje pomidory jeszcze poczekamy

ben-ka

06.05.2012 10:05
takie zapasy na zimę mi się marzą:}

jeanette_v

27.02.2012 19:54
Prześliczne,...

aleksa123

30.08.2011 12:46
ekstra

Mysiunia

14.07.2011 14:57
świetnie się prezentują! Swoją drogą, to jeszcze nigdy takich nie jadłam:)

anemon

14.07.2011 08:21
Pięknie i apetycznie prezentują się w słoiku.

Mati13

31.03.2011 16:33
piekne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat