Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody we własnym syropie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody we własnym syropie

Jagody dokładnie myjemy i czyścimy. Używamy tylko całych i świeżych, niezbitych owoców. Wrzucamy na patelnię, zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu. Mieszamy cały czas owoce. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić a jagody powinny wypuścić swój prawdziwy sok. Proces powinien trwać 15-20 minut. Wlewamy bardzo gorące jagody wraz z syropem do wyparzonych słoików. Ja osobiście nie pasteryzowałem. Odwracamy dnem do góry i czekamy do całkowitego wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak