Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wrocławska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadale 40 dkg
ogórki konserwowe 3 sztuki
cebula 1-2 sztuki
żółty ser 10 dkg
oliwa 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
ostra musztarda 1 łyżeczka
posiekana zielenina 1 garść
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wrocławska

Mortadelę pokroić w słupki lub kostkę. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w słupki lub kostkę. Tak samo pokroić ser. Cebulę drobno posiekać. Mortadelę, ogórki, ser i cebulę razem wymieszać. Oliwę ubić z octem, musztardą, wymieszać z zieleniną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę polać sosem, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.08.2011 23:05
ciekawa :)
Motorek 13.05.2011 09:31
uwielbiam sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak