Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 L
mąka pszenna 1 kg
woda letnia 0,5 L
olej 3 łyżki
śmietana 18 proc
cukier 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jagodami

Kroki postępowania

1
Mąkę wysypujemy na blat. W środku mąki robimy dziurkę i wlewamy wodę połączoną z olejem. Wyrabiamy ciasto do jednolitej masy.
Krok 1 - Pierożki z jagodami foto
2
Jagody myjemy i posypujemy bułką tartą , delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Pierożki z jagodami foto
3
Ciasto na pierogi dzielimy na kilka części, robimy ruloniki, kroimy i rozwałkujemy na średnie placuszki.
Krok 3 - Pierożki z jagodami foto
4
Na każdy rozwałkowany placek kładziemy jagody i sklejamy pierożki.
Krok 4 - Pierożki z jagodami foto
5
Wodę gotujemy i kiedy będzie się gotować to wrzucamy pierogi do gotowania.
Kiedy wypłyną na wierzch wody delikatnie możemy je wyjmować.
Krok 5 - Pierożki z jagodami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 01.08.2015 08:03
Pyszne:)Uwielbiam:)
Anna169Hosz 31.07.2015 22:06
Pyszne pierożki:)
mirosława4 31.07.2015 21:52
smaczne dzisiaj były u nas na obiad :)
irenka 31.07.2015 21:00
pyszności,uwielbiam
gosia561 31.07.2015 18:41
letni przysmak naszej rodziny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak