Pierożki z jagodami

Pierożki z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1 L
  • mąka pszenna

    1 kg
  • woda letnia

    0,5 L
  • olej

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

  • cukier

    3 łyżki
  • bułka tarta

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierożki z jagodami
Mąkę wysypujemy na blat. W środku mąki robimy dziurkę i wlewamy wodę połączoną z olejem. Wyrabiamy ciasto do jednolitej masy.
Krok 2 - Pierożki z jagodami
Jagody myjemy i posypujemy bułką tartą , delikatnie mieszamy.
Krok 3 - Pierożki z jagodami
Ciasto na pierogi dzielimy na kilka części, robimy ruloniki, kroimy i rozwałkujemy na średnie placuszki.
Krok 4 - Pierożki z jagodami
Na każdy rozwałkowany placek kładziemy jagody i sklejamy pierożki.
Krok 5 - Pierożki z jagodami
Wodę gotujemy i kiedy będzie się gotować to wrzucamy pierogi do gotowania.
Kiedy wypłyną na wierzch wody delikatnie możemy je wyjmować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

01.08.2015 08:03
Pyszne:)Uwielbiam:)

Anna169Hosz

31.07.2015 22:06
Pyszne pierożki:)

mirosława4

31.07.2015 21:52
smaczne dzisiaj były u nas na obiad :)

irenka

31.07.2015 21:00
pyszności,uwielbiam

gosia561

31.07.2015 18:41
letni przysmak naszej rodziny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat