Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki drozdżowe z serem i wiśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 1 kg
cukier 1.5 szklanki
drożdże 100 gram
kostka margaryny
śmietana 50 g
wiśnie bez pestek 100 gram
ser biały twarogowy 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki drozdżowe z serem i wiśniami

Cukier oraz rozkruszone drożdże wsypać do miski. Następnie dodać jajka, mleko i margarynę pokrojoną w plastry lub startą na tartce Wszystko wymieszać i odstawić na 3 godzin.Ciasto wyrobić ręką w misce. Następnie rozwałkować na tolnicy jeśli trzeba podsypac mąki.Wyciąć krążki. Ser śmietanę i cukier zmiksować dodać wiśnie. Na każdy krażek układać łyżkę sera zlepiać bułeczki. Piec 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak