Wołowina w sosie myśliwskim

Wołowina w sosie myśliwskim

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    1 kg
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • kilka ziaren pieprzu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, natrzeć solą i pieprzem, włożyć do rondla i zalać wrzątkiem tak, aby było całkowicie przykryte. Gotować na małym ogniu przez godzinę. Następnie dodać włoszczyznę i cebulę opieczoną na suchej patelni lub blasze, i gotować, aż mięso będzie miękkie. W między czasie przygotować sos wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/36038/sos-mysliwski.html . Gdy mięso jest miękkie, wyjąć je z rosołu, pokrajać w plastry i polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat