Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie myśliwskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
kilka ziaren pieprzu

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie myśliwskim

Mięso umyć, natrzeć solą i pieprzem, włożyć do rondla i zalać wrzątkiem tak, aby było całkowicie przykryte. Gotować na małym ogniu przez godzinę. Następnie dodać włoszczyznę i cebulę opieczoną na suchej patelni lub blasze, i gotować, aż mięso będzie miękkie. W między czasie przygotować sos wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/36038/sos-mysliwski.html . Gdy mięso jest miękkie, wyjąć je z rosołu, pokrajać w plastry i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak