Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kresowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier 20 dkg
mąka gryczana 10 dkg
migdały słodkie 10 dkg
migdały gorzkie 4 sztuki
jajko 4 sztuki
sól
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kresowa

Migdały sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórki, podsuszyć, posiekać. Masło i cukier ukręcić na puszystą masę, dodawać po łyżce mąki i jednym żółtku, stale mieszając. Wsypać migdały, szczyptę soli i delikatnie wymieszać z białkami ubitymi na sztywną pianę. Ciasto włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 1/2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 23.12.2011 02:31
muszę spróbować!
jeta72 20.12.2011 18:58
smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak