Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 6 plasterków
jajko 4 szt
kwaśna śmietana 4 łyżki
sól 1/4 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
szczypiorek 2 łyżki
pomidor 1 mały
ziarenka sezamu trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z bekonem

Plasterki bekonu podsmażyć na chrupko i położyc na oddzielny talerz. Ziarenka sezamu podsmażyć na pozostałym tłuszczu i przecedzić przez drobne sitko. Jajka,śmietanę i sól dokładnie wymieszć. Dodać też gałkę muszkatołową. Wlać na patelnię, której używaliśmy wcześniej i smażyć na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia gdy jajka się zetną. Jajecznicę obłożyć bekonem, posypać szczypiorkiem i sezamem oraz przybrać kawałkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak