Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 25 dag
wędlina drobiowa 15 dag w kawałku
mleko
mąka
sól i pieprz do smaku
wywar warzywny 1 litr
cebula 1
seler 60 gram
ziemniaki 600 gram
natka pietruszki 1/2 pęczka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z serem

Seler i ziemniaki pokrój w kostkę a cebulę w piórka.Warzywa przełóż do garnka i zalej wodą i wywarem.Wsyp natkę pietruszki,i dopraw solą i pieprzem.
Gotuj do miękkości warzyw,
W miseczce wymieszaj mleko z mąką i wlej do gotującej się zupy.
Wędlinę pokrój w paseczki,ser zetrzyj na tarce.
. Do zupy dodaj wędlinę,przemieszaj. Po czym dodaj ok 3/4 sera i gotuj aż ser się całkiem rozpuści.
Zupę przelej do miseczek i posyp pozostałym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak