Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa surówka obiadowa
PRZYGOTOWANIE:
1. Na początku przygotowujemy sos:
Cukier brzozowy (ksylitol) rozpuszczamy w 2 łyżkach ciepłej wody, dodajemy ocet winny, olej rzepakowy, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz sól do smaku i dokładnie mieszamy.
2. Obrane marchewki i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Białą paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ją w drobną kostkę.
Pęczek koperku siekamy.
Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski, zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Życzę smacznego! :)