Szynka zawijana z serem

Szynka zawijana z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25 dag
  • mas ło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    125 ml
  • białe wino

    125 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • szynka gotowana

    8 plasterków
  • pomidory

    2 małe
  • ementaler tarty

    75 gram
  • zielona pietruszka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki i szybko zarumienić na maśle. Zmieszać rozgrzany tłuszcz z mąką, uzupełnić bialym winem ii śmietaną. Ugotować gęsty sos. Zdjąć z ognia i przyprawić. Wmieszać pieczarki i rozprowadzićser z jajkiem. Plasterki szynki położyć obok siebie i rozłożyć na nich nadzienie. Zrolować i włożyć do miski do zapiekania. Ozdobić plasterkami pomidorów i lekko posypać solą. Zwiniętą szynkę i pomidory posypać srem. Zapiekać aż się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

03.04.2013 12:28
bardzo smaczne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat