Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki szpinakowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150g
jajko 2
mleko 250 ml
olej roślinny 1 łyżka
szpinak mrożony 150g
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki szpinakowe

Szpinak odmrozić,odsączyć z nadmiaru wody i następnie zmiksować na drobno.
Do miski dodać mąkę, jajka, mleko oraz szpinak i całość porządnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem oraz dolać oleju.
Rozgrzać mocno patelnię i smażyć naleśniki z obydwu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Saga123 29.07.2015 15:37
ciekawy przepis :)
Aleksandra/Olcia 29.07.2015 12:45
apetyczne
Beatris 29.07.2015 12:45
Pyszne naleśniki, podoba mi się ich kolorek:)
Joannasz3190 29.07.2015 12:44
Pyszności :)
halina17 29.07.2015 12:28
Do naleśników dobry farsz i pycha.
olyabuziaczek 29.07.2015 11:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak