Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie placuszki buraczane

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szklanki
cebula czerwona 1 mała
koperek 1 pęczek
jajko 2
skórka pomarańczowa 1-2 łyżeczki
mąka pszenna 2-3 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
jogurt grecki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie placuszki buraczane

Buraki i cebulę zetrzeć na tarce. Dobrze odcisnąć z wody. Dodać posiekany koperek, skórkę startą z pomarańczy, roztrzepane jajka, sól i pieprz. Masę zagęścić mąką. Ok 3 łyżki.
Placuszki smażyć bez tłuszczu, lub na niewielkiej ilości tłuszczu, na patelni z nieprzywierającą powłoką. Podawać z jogurtem greckim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 29.07.2015 12:44
Pyszności :)
Futka 29.07.2015 12:13
Uwielbiam buraczki w każdej postaci. Dla mnie to placuszki idealne! :D
w mojej kuchni 29.07.2015 11:41
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak