Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut pieczony z ziołami

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z halibuta 200 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
sok z cytryny 2 łyżeczki
tymianek 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut pieczony z ziołami

Myjemy i suszymy rybę. Pozbawiamy skóry i wykładamy na folię aluminiową. Doprawiamy solą i pieprzem i wyciskamy sok z cytryny. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Wyciągamy i doprawiamy przyprawą do ryb oraz tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika na 190 C na 35-40 minut (termoobieg).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.07.2015 14:26
bardzo smaczna rybka
w mojej kuchni 28.07.2015 09:45
pyszny obiad do zjedzenia
pestka 28.07.2015 07:40
rybka bardzo smacznie przygotowana
misia53 27.07.2015 23:55
uwielbiam halibuta choć go nie powinnam jeść , bo jest tłusty ale smakuje mi bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak