Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka mała
  • marchewka

    3 szt
  • cebula

    1 szt mała
  • majonez

    6 łyżek
  • mleko

    6 łyżek
  • cukier puder

    3-4 łyżki
  • sok z cytryny

    1-2 łyżki
  • sól, pieprz

  • ocet winny

    1 łyżka
  • jabłka

    1-2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę i marchewkę /i jabłka/ ścieramy na grubych oczkach tarki (robie to a pomocarobota co znacznie przyspisz pracę), mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.

Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę mozna jeść odrazu po przygotowaniu, jednk najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.

Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

23.04.2013 17:38
moja ulubiona

agata1722

11.10.2011 16:54
dobre

agata1722

11.10.2011 16:54
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat