Sos z mięsa wołowego

Sos z mięsa wołowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe /jak na bitki/

    80 dag
  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 kawałek
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • sól, pieprz

  • smietana 18%

    200 ml
  • mąka

    3 łyżki
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy, pieczraki podsmażamy na maśle do odparowania wody, cebulke podsmażamy na rumiano. Do garnka wkładamy mięso, pietruszkę, marchewką, selera, pieczarki, bulion. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy marchewkę, kroimy w kostkę i ponownie wkładamy ją do sosu. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody i zaprawiamy sos, dodjamey śmietanę, sól, pieprz. Na koniec posypujemy koperkiem.Sos świetnie smakuje z podsmażonymi kopytkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

23.04.2013 17:38
wygląda super

Renata16

06.06.2012 00:53
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat