Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety ze szpinakiem i mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
szpinak mrożony 450 g
mięso gotowane 15-20 dag
czosnek 3 ząbki
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
olej kilka łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety ze szpinakiem i mięsem

Filety zamarynować w marynacie.
Na patelni na odrobinie oleju podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek- dodać szpinak- przyprawić i smażyć aż wyparuje woda.
Wymieszać szpinak ze zmielonym gotowanym mięsem- przyprawić.
Zrobić w filetach kieszonki- napełnić farszem- pozapinać wykałaczkami.
Grillować obracając lub obsmażyć krótko z wszystkich stron a później zapiekać 25 minut w 180 stopniach w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.07.2015 09:47
pyszny obiad do zjedzenia
jagoda5913 27.07.2015 21:11
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak