Pastelowa pianka

Pastelowa pianka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka wiśniowa

    1 szt
  • galarteka brzoskwiniowa

    1 szt
  • śnieżki

    2 szt
  • mleko

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy oddzielnie - każdą w 1 szkl gorącej wody. Studzimy.
Ubijamy 1 śnieżkę dodajemy do niej zimną brzoskwiniową galaretkę, wylewamy na blaszkę, ubijamy drugą snieżkę i wlewamy do niej wiśniową galaretkę. Z wysokiej odległości wlewamy drugą warstwe tak by \"przebiła\" pierwszą jeszcze dobrze nie schłodzona piankę co pozwoli uzyskać fajny wzorek. Całośc wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

18.10.2013 09:48
dzieciom na pewno zasmakuje

kiziolek201

12.05.2012 08:17
Wygląda super

PaniMISIOWA

09.10.2010 00:16
świetny przepis! proste, a jakie efektowne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat