Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pastelowa pianka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 szt
galarteka brzoskwiniowa 1 szt
śnieżki 2 szt
mleko 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pastelowa pianka

Galaretki rozpuszczamy oddzielnie - każdą w 1 szkl gorącej wody. Studzimy.
Ubijamy 1 śnieżkę dodajemy do niej zimną brzoskwiniową galaretkę, wylewamy na blaszkę, ubijamy drugą snieżkę i wlewamy do niej wiśniową galaretkę. Z wysokiej odległości wlewamy drugą warstwe tak by \"przebiła\" pierwszą jeszcze dobrze nie schłodzona piankę co pozwoli uzyskać fajny wzorek. Całośc wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 18.10.2013 09:48
dzieciom na pewno zasmakuje
kiziolek201 12.05.2012 08:17
Wygląda super
PaniMISIOWA 09.10.2010 00:16
świetny przepis! proste, a jakie efektowne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak