Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto czosnkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnk 500 g
orzechy piniowe 75 g
parmezan 100 g
oliwa 250 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto czosnkowe

Czosnek oczyścić, obrać. Orzeszki uprażyć na patelni bez tłuszczu.
Składniki zmiksować ze świeżo startym parmezanem. Stopniowo do miksowania dodawać oliwę, aż otrzymamy jednolitą masę pesto. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć pesto do słoika i przechowywać w lodówce do 14 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak